INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT

INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT

Isi buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah kahwin dan rumah tangga) serta amalan zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Teknik penyampaian buku ini ringkas dan tepat dalam bentuk carta, jadual dan rajah dan bergambar.

Tajuk : Indahnya Hidup Bersyariat
Pengarang : Dato’ Ismail Kamus & Mohd Azrul Azlen Ab. Hamid
Penerbit : Telaga Biru Sdn Bhd
ISBN : 978-967-5102-30-1

Hakim Tasdiq: Alhamdulillah ana telah membaca buku ini, memang amat bagus sekali untuk di miliki. Pandangan ana, buku ini amat baik kalau dapat di jadikan salah satu daripada buku teks ataupun buku wajib di beli di sekolah-sekolah untuk pelajar muslim supaya anak-anak kita dapat membaca dan menghayati kandungannya dengan bimbingan guru/ustaz sebelum melangkah belajar ilmu yang lebih tinggi lagi.

Mungkin pihak kementerian pelajaran @ Jabatan agama dapat usahakan sesuatu mengenai ini. Mudahan anak-anak remaja kita dapat belajar mengenal awal dan membawa agama seiring dengan kejayaan ekonomi negara. insyaallah.

Advertisement
%d bloggers like this: