Teknik urutan singa kayu manis

Teknik urutan singa kayu manis

Amalan mengurut kayu manis memang terdapat dalam tradisi masyarakat Melayu lama. Amalan ini dikatakan telah dibawa oleh pedagang Arab ke Tanah Melayu. Telah tersebut dalam kitab Rawd-At-Tirr karangan Sheikh Nefzawi seorang penasihat istana kerajaan Arab-Tunisia di abad ke-17, berkenaan kaedah membesarkan saiz kayu manis melalui urut. Minyak pilihan anda boleh digunakan untuk mengurut kayu manis.

Nota : penderita sakit kencing manis (diabetes) pada tahap kritikal tidak digalakkan untuk mengurut kayu manis.

TUJUAN MENGURUT KAYU MANIS
Terdapat beberapa pendekatan serta tujuan mengurut kayu manis:

1. bagi mengubati tanda-tanda awal penyakit mati pucuk dan lemah tenaga batin
2. untuk mengatasi masalah pancutan awal atau ejakulasi pramatang
3. tujuan membesarkan dan memanjangkan kayu manis. Menurut ilmu tabib Cina, kayu manis boleh ditambah saiz sehingga 1 hingga 2 inci. Namun rawatan urut Melayu dan kitab-kitab Arab mencatat bahawa saiz boleh ditambah sehingga 4 inci. Malahan ahli Yoga India ada yang mampu memanjangkan zakar sehingga 14-inci!
4. bagi meningkatkan keampuhan dan keupayaan kayu manis – supaya kayu manis menegak lebih gagah dan galak, condong ke atas dan timbul urat-urat serta kepala kembang dengan garang seperti singa apabila menghadapi isteri ketika bersama.
5. mengurut kayu manis untuk meredakan gejolak nafsu – terutama kepada lelaki bujang atau suami yang berjauhan dari isteri [tanpa menumpahkan air mani] serta mengelak dari maksiat zina
6. sebagai latihan untuk menghadapi situasi sebenar bersama. urut kayu manis dengan latihan pernafasan tertentu boleh membantu suami mengawal kepala kayu manis untuk mengembang dan menguncup untuk kepuasan pihak isteri. Sekaligus amalan urut ini berfungsi membantu ketahanan suami dalam bersama.

KAEDAH MENGURUT KAYU MANIS

Ada pelbagai kaedah mengurut kayu manis yang meliputi cara mengurut, kawasan tubuh badan yang diurut, minyak atau alat yang digunakan dan peraturan tempoh waktu amalan urut dilakukan.

Berikut ini adalah koleksi kaedah urut kayu manis seperti yang diamalkan oleh masyarakat tradisi Melayu-Arab yang diturunkan kepada anak daripada bapa apabila anak lelaki mula mencapai umur baligh. Ianya adalah Rahsia yang perlu diketahui oleh setiap lelaki yang mengambil berat akan kesihatan fizikal kayu manisnya.

MENGERASKAN KAYU MANIS

Sebelum tidur ambil sedikit minyak urut dan gosokkan dengan laju pada tapak tangan untuk memanaskannya apabila mengurut. Letakkan sedikit minyak tersebut pada jari-jari tangan dan urut kelengkang iaitu antara dubur ke telur zakar [seakan-akan Istibra selepas kencing] . Tekan sedikit dan pastikan anda urut sehala saja, yakni dari dubur mengarah ke telur kayu manis. Lakukan sebanyak 7 kali.

Kesan dari amalan ini akan dapat dilihat pada malam itu juga, di mana kayu manis akan menegang dengan galak sekitar 3 pagi sehingga waktu solat subuh. Amalkan ia kalau boleh pada setiap malam sebelum anda tidur terutama ketika cuaca sejuk supaya ligament dan urat-urat kayu manis berada pada tahap kecergasan yang terbaik.

MEMECAH LEMAK & ANGIN PADA BATANG KAYU MANIS

Semasa bangun dari tidur, selatkan pangkal batang kayu manis (kawasan yang berhampiran dengan bumi kayu manis) menggunakan jari telunjuk dan jari tengah tangan kanan atau tangan kiri. Hujung jari-jari itu menekan ke bumi kayu manis sambil mengurut-urutnya ke atas dan ke bawah. Lakukan selama kira-kira 2 minit atau hitungan 99-kali. Lakukan pada setiap pagi kerana amalan ini akan memecahkan lemak dan angin dari berkumpul pada pangkal kayu manis. Ianya juga dapat mengelakkan dari berlakunya tersimpul urat buah kayu manis apabila usia meningkat tua.

MENAHAN MANI

Menurut kitab Tajul Muluk dan Rawd-at-Tirr, mengurut menggunakan minyak urut yang khas boleh membantu lelaki bertahan lebih lama ketika bersama. Caranya ialah dengan mengurut sehala dari pangkal kayu manis menghala ke hujung kayu manis, berulang-ulang kali. Tempatkan ibu jari di bahagian atas batang kayu manis, jari tengah di bahagian bawahnya. Lakukan urutan selama 2 minit atau 99-kali hitungan. Latihan ini boleh dilakukan pada bila-bila waktu lapang, kecuali pada waktu Zohor dan Maghrib.

MEMANJANGKAN KAYU MANIS

Kebanyakan lelaki merasakan kayu manis mereka tidak menepati saiz yang sepatutnya. Purata kayu manis normal lelaki dewasa Malaysia ialah sekitar 4 inci hingga 6 inci, namun perlu diingatkan bahawa kebanyakan lelaki tidak mencapai saiz kayu manis yang optima. Maka atas sebab ini kaedah mengurut boleh meningkatkan ke tahap yang lebih besar dan panjang. Dalam satu kaji selidik di Amerika, majoriti wanita di negara tersebut menginginkan lelaki yang mempunyai kayu manis sekitar 7 inci dengan ukur keliling yang tebal. Alasan yang diberikan mereka ialah untuk dapat merasakan kayu manis penuh atau sendat di dalam vagina dan supaya kepala kayu manis dapat menyentuh mulut rahim (cervix atau Batu Meriyan dalam istilah perbidanan Melayu)

1. Mengurut untuk memanjangkannya elok dilakukan pada awal pagi. Sapukan sedikit minyak urut pada tapak tangan dan gosok dengan laju untuk memanaskannya.
2. Tarik nafas dalam-dalam. Kemutkan dubur, genggam pangkal batang kayu manis dengan tangan kanan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk.
3. Lurutkan batang kayu manis itu membawa tangan ke hujung kayu manis tapi hendaklah anda berhenti bila sampai ke takuk kayu manis. Dengan cara ini, anda menghantar lebih banyak darah ke dalam kepala kayu manis dan dikunci tenagannya oleh cengkaman tangan tadi. Tahan nafas selama 7 kiraan sambil mengekalkan cengkaman itu. Kemudian lepaskan.
4. Lenturkan batang kayu manis ke arah paha kanan dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.
5. Lenturkan batang kayu manis ke arah paha kiri dubur. Kemudian lepaskan lenturan itu. Lakukan sebanyak 21 kali.
6. Pegang kepala kayu manis, pusingkan kayu manis mengikut jarum jam sebanyak 21 pusingan. Kemudian lakukan yang sama pada arah berlawanan jarum jam.

Saksikan perbezaan pada kayu manis anda pada hari-hari ke 7, ke-14 dan pada hari ke-21 dan hari ke-40. Sebaik-baiknya anda mengukur kayu manis terlebih dahulu sebelum memulakan latihan ini.

MENGURUT KAYU MANIS MELALUI BERSAMA

Kayu manis adalah anggota tubuh yang sukar dikawal oleh minda. Adalah sukar bagi lelaki normal untuk memerintahkan kayu manisnya berdiri mengikut sesuka hati. Ereksi atau ketegangan kayu manis antara lain digerakkan oleh deria penglihatan, sentuhan dan bau yang menghantar mesej ke otak untuk merembes hormon jantan dan seterusnya menggera kayu manis untuk tegak kerana terangsang atau berahi apabila bersama perempuan.

Oleh kerana saiz, tahap kekerasan dan bentuk kayu manis merupakan faktor-faktor bagi memudahkan isteri mencapai klimaks dan inzal, maka disebutkan bahawa teknik mengurut kayu manis pada liang bunga isteri adalah satu latihan yang perlu dipelajari oleh suami.

Salah satu cara bagi memuaskan isteri ialah dengan membuat bunga isteri dapat merasakan kayu manis mengurut dan mengusap keseluruhan liang bunga dalam setiap dayungan. Ini akan hanya dapat dilakukan apabila suami dapat mengawal kepala kayu manisnya agar boleh kembang dan kuncup apabila dikehendaki.

Tekniknya ialah seperti berikut :
1. dayungan masuk – kuncupkan kepala kayu manis apabila menusuk ke dalam bunga
2. dayungan keluar – kembangkan kepala kayu manis apabila menarik zakar dari bunga

Melalui cara yang disebutkan tadi, isteri akan merasa seluruh urat-urat di dalam bunganya dibelai dan diusap oleh kayu manis, dan ini akan memberi nikmat dan kelazatan yang tidak terhingga pada isteri.

Cara melatih kayu manis untuk responsif kembang-kuncup ialah melalui urutan dan perlu disertai dengan kaedah pernafasan tertentu. Ketika bangun pagi, semasa kayu manis masih tegang, ambil sedikit Minyak dan gosokkan pada tapak tangan supaya panas. Tuam tapak tangan pada bahagian pinggang dan urut dari hala atas ke bawah …… [ bersambung ]

CATATAN ISTILAH
Istibra’ (Membersihkan sisa-sisa air kencing di dalam kayu manis)

Istibra’ dilakukan dengan cara:
1. Mengusap dengan kuat antara lubang dubur dan kayu manis sebanyak tiga kali . Usapan hendaklah dilakukan sehala saja dari arah dubur ke telur kayu manis.
2. Meletakkan telunjuk di bawah batang kayu manis dan ibu jari di atas batang kayu manis dan lalu mengusapkannya dengan tekanan hingga ujung kayu manis sebanyak tiga kali
3. Menekan ujung kepala kayu manis tiga kali. Dilakukan seperti memerah kepala kayu manis, untuk mengeluarkan sisa-sia air kencing.

Jika setelah istibra’ keluar cairan yang meragukan apakah air kencing atau bukan maka dianggap suci dan tidak membatalkan wudhu tetapi jika tidak istibra’, maka dihukumi najis dan membatalkan wudhu’. Antara manfaat amalan Istibra’ ialah mencegah masalah Prostate dan masalah radang jangkitan pada saluran kencing.

%d bloggers like this: