Tag Archives: perempuan

6 Jenis wanita

PESANAN UNTUK LELAKI ‘Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah,dan yang hananah,dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang baraqah dan yang syadaqah’ • wanita ANANAH banyak mengeluh dan mengadu, dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit. • wanita MANANAH suka membangkit-bangkit terhadap suami. wanita ini menyatakan ‘aku membuat itu keranamu’. […]

Rate this:

Apa ciri wanita pilihan?

10 CIRI WANITA PILIHAN Assalamu’alaikum “Dahulukan mengucap salam, ucapkan selamat dengan senyuman, tumpukan perhatian anda kepada mereka agar anda menjadi orang yang sangat mereka cintai dan dekat dengan mereka.” Seramai-ramai wanita di muka bumi ini, ada antaranya menjadi orang terulung dan terunggul, dan ada juga yang berada dalam kedudukan yang rendah dan hina. Apabila ditanya […]

Rate this:

Wanita: 19 Hadith Rasulullah saw

SEMBILAN BELAS HADITH RASULLULLAH S.A.W MENGENAI WANITA 1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah s.a.w. akan hal tersebut, jawab Baginda s.a.w., “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”. 2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka […]

Rate this:

Elak 14 ciri Dayus

RINGAN-RINGAN SEBELUM KAHWIN Jika seorang bapa mengetahui ‘ringan-ringan’ anak dan membiarkannya, ia dayus! Ingin saya tegaskan, seorang wanita dan lelaki yang telah ‘ringan-ringan’ atau ‘terlanjur’ sebelum kahwin di ketika bercinta, tanpa taubat yang sangat serius, rumah tangga mereka pasti goyah. Kemungkinan besar apabila telah berumahtangga, si suami atau isteri ini akan terjebak juga dengan ‘ringan-ringan’ […]

Rate this:

21 Pedoman untuk wanita

21 PEDOMAN BUAT WANITA 1. Terima Lelaki agar Dia Menerima Anda. Mungkin tiada perkataan yang lebih sesuai untuk menyatakan ini selain dari ‘Terimalah lelaki sebagai sediakala”. Terima dia sebagai lelaki. Yang penting untuk anda mengetahui ialah mengenai lelaki, bukan mengubah lelaki. Jika anda mahu mengubah personaliti lelaki yang menjadi kekasih anda atau suami anda, dia […]

Rate this:

5 Fakta benar mengenai wanita

FAKTA BENAR MENGENAI WANITA WANITA TIDAK PERNAH PUAS HATI Hakikatnya: Wanita sentiasa mahu perbaiki keadaan supaya lebih baik Yang sebenar2nya tentang Mitos 1: Wanting to make things better is not the same as never being satisfied with anything. Katakan anda menyuruh seorang teman pejabat membaiki kerjanya, sedikit pembetulan, di sana dan di sini, tetapi ini […]

Rate this:

Kewajipan suami isteri

RENUNGAN UNTUK BAKAL ISTERI DAN ISTERI Buat para suami dan bakal suami sila beritahu pada isteri dan bakal isteri…… Renung-renungkan dan selamat beramal… ” Abang ni balik je kerja, tak nak langsung tolong saya siapkan kerja rumah. Baca suratkhabar, menghadap TV, itu jelah yang awak tahu. Kitakan sama-sama bekerja bang. Saya pun penat macam abang […]

Rate this:

Berapa harga isteri anda?

HARGAI ISTERI ANDA Mulianya seorang isteri disisi Allah… Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak-anak Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak. Biarlah buruk mana isteri anda, sayangilah mereka…… Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah […]

Rate this:

Jika wanita umpama ikan?

WANITA UMPAMA IKAN Jika Wanita di umpamakan Ikan, kategori ikan apakah yang akan menjadi kegemaran anda? 1. IKAN SALMON Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan. Tetapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh di import. Sesuai… ada nilai, ada kualiti…. INI WANITA BERKERJAYA. 2. IKAN AROWANA Kalau yang ini kalau di aquarium memperlihatkan kesombongan […]

Rate this:

Jika suami sayangkan isteri

SUAMI SAYANGKAN ISTERI   KALAU SUAMI Kalau suami mula berahsia. Itu tandanya dia tak setia Kalau suami meninggi suara Itu tandanya dia dah ada mak we Kalau suami mengaku bujang tua Itu tandanya dia nak ngurat anak dara Kalau suami selera tak ada Itu tandanya dia nak pasang dua Kalau suami lambat balik aje Itu […]

Rate this: